Кръгла маса „Сътрудничество в областта на кибер сигурността и политиките за интернет – диалог България–ICANN“

Дата: 15.12.2017

Място на провеждане: ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ № 6

На 15 декември (петък) от 11.00 часа в Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) ще се проведе кръгла маса „Сътрудничество в областта на кибер сигурността и политиките за интернет – диалог България–ICANN, в светлината на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“. За участие във форума на специално посещение в България пристига президентът на Интернет корпорацията за присвоени имена и адреси (ICANN) Йоран Марби.

Дискусията е съвместна инициатива на Държавната агенция „Електронно управление“, на министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова и на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и с участието на европейския комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел (с видеообръщение), председателите на независимите регулатори, браншови организации в областта на информационните и комуникационните технологии, телекомуникациите и съобщенията, дипломати.

Кибер заплахите и политиките за интернет, моделът на ICANN за участие на всички заинтересовани страни в управлението на интернет, както и диалогът между българските институции и организацията ICANN в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., ще бъдат фокус на дискусиите по време на форума.

Споделете
gerb

Държавна агенция „Електронно управление”

Ул. "Ген. Йосиф В. Гурко" 6, София 1000

тел. 02/949 20 40, 02/949 21 15 , факс 02/949 21 58

mail@e-gov.bg

Essential SSL