Кръгла маса „Сътрудничество в областта на кибер сигурността и политиките за интернет – диалог България–ICANN“

Дата: 15.12.2017

Място на провеждане: ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“ № 6

На 15 декември (петък) от 11.00 часа в Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) ще се проведе кръгла маса „Сътрудничество в областта на кибер сигурността и политиките за интернет – диалог България–ICANN, в светлината на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“. За участие във форума на специално посещение в България пристига президентът на Интернет корпорацията за присвоени имена и адреси (ICANN) Йоран Марби.

Дискусията е съвместна инициатива на Държавната агенция „Електронно управление“, на министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова и на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и с участието на европейския комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел (с видеообръщение), председателите на независимите регулатори, браншови организации в областта на информационните и комуникационните технологии, телекомуникациите и съобщенията, дипломати.

Кибер заплахите и политиките за интернет, моделът на ICANN за участие на всички заинтересовани страни в управлението на интернет, както и диалогът между българските институции и организацията ICANN в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., ще бъдат фокус на дискусиите по време на форума.

Споделете