Атанас Темелков отличи Областна администрация-Пловдив с приз за развитие на информационните и информационните технологии

Атанас Темелков отличи Областна администрация-Пловдив с приз за развитие на информационните и информационните технологии

Пилотният за страната проект Областна междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“ бе класиран на първо място в категорията „Държавна администрация“ в традиционния конкурс на Българската асоциация за информационни технологии.

Председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) Атанас Темелков отличи Областна администрация-Пловдив с приз за развитие на информационните и комуникационните технологии в церемонията за годишните награди на БАИТ за 2017 година. Пилотният за страната проект Областна междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“ бе класиран на първо място в категорията „Държавна администрация“ в традиционния конкурс на Българската асоциация за информационни технологии.

Платформата, реализирана по проекта, има за цел по-лесно проследяване на процесите на миграция и на възможностите за настаняване на децата в детски заведения до завършване на средно образование. Основна цел на програмата е децата да се върнат в училище и да се задържат в образователната система.

Разработената и внедрена междуинституционална платформа за работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст (от 5 до 16-годишна възраст) е изградена за нуждите на Областната администрация и Регионалното управление на образованието (РУО) в Пловдив. Информационната система обхваща 358 училища и детски градини. За 18-те общини в Област Пловдив са създадени 23 общински защитени портала под контрола на общинските кметове и един защитен областен портал под контрола на Областния управител и началника на РУО.

На церемонията под патронажа на държавния глава председателят на ДАЕУ връчи приза на областния управител и инициатор на проекта Здравко Димитров.

Общо 11 проекта бяха отличени в седмото издание на конкурса за Наградите на БАИТ.

Споделете